Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Malatya İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde 13 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB)  kurumsal akreditasyon süreci tecrübe paylaşımı toplantısında üniversitemizin kurumsal akreditasyon sürecini anlattı. Malatya İnönü Üniversitesinin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandığı toplantıya YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ve Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yanı sıra 12 üniversitenin rektörü katıldı.

22 Ölçüt ve 56 Alt Ölçüt Parametresiyle 1000 Puan Üzerinden Değerlendirildik

Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesini yaklaşık 6 ay önce alan ve bu hususta birçok aşamadan geçen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin yaşadığı süreç ile ilgili bilgileri Rektör Karakaya, Anadolu Üniversiteler Birliği kurumsal akreditasyon süreci tecrübe paylaşımı toplantısında anlattı. Karakaya, Kurumsal Akreditasyon Belgesinin üniversitelerin kalite güvence sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağladığını ve Türkiye Yükseköğretimine yeni bir yön çizdiğini belirtti. Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite sürecine 2015 yılında başladıklarını ve 7 yılda büyük ve önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. Üniversitelerinin kalite güvence sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemleri başlıklarında 22 ölçüt ve 56 alt ölçüt parametresiyle 1000 puan üzerinden değerlendirildiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin bu ölçütlerde değerlendirilerek tam Kurumsal Akreditasyon Belgesini almayı hak ettiğini sözlerine ekledi.


Kurumsallaşmak Kalite Güvencesiyle Mümkün

5 yıl süreyle Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesine sahip olan üniversitemizin beş yıl boyunca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercih kılavuzunda kaliteli üniversiteler kategorisinde yer alacağını belirten Rektör Karakaya, üniversitelerin dünyada yaşanan gelişmeleri önceden görmesi ve geleceği yakalamasının kurumsallaşmış kalite güvencesiyle olabileceğinin altını çizdi. Karakaya, değişen dünya düzeninde eğitimde fırsatları görerek değişime ayak uydurmanın son derece önem arz ettiğini ve akreditasyonun uluslararası ayağının öneminin de bu noktada ortaya çıktığını bildirdi.
Üniversiteler için Kurumsal Akreditasyon Belgesinin oldukça önemli olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, eğitimde kaliteyi garantileyen bir üniversitenin modernle geleneğin sentezini yapabileceğini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşmaların ardından YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın, Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a takdim etmesiyle toplantı sona erdi.