30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü nedeniyle ilimizde bir tören düzenlendi. Cacabey Meydanında başlayan tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Kırşehir Valisi H. Mete Buhara ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Valilik Makamında Tebriklerin Kabulü gerçekleştirildi. Tören daha sonra mehteran konseri, öğrenciler tarafından şiirler okunması, Halk Oyunları gösterisi ve ardından tören geçişi ile sona erdi. Cacabey Meydanında sona eren 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Jandarma Gazinosunda verilen resepsiyon ile devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ile Metin İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Baro Başkanı Av. Onur Çanta, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. Yılını kutluyor olmaktan büyük bir sevinç duyduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu zaferin Türk Milletinin hiçbir zaman bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda önemli bir aşama olan Büyük Taarruz’un 100. Yılını tebrik eden Rektör Karakaya, kendilerine bu gururu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnetle yad ettiğini sözlerine ekledi.