Kırşehir Valiliği tarafından belirli aralıklarla yapılan ve ilimiz kurum ve kuruluşlarının çalışmalarının paylaşıldığı 2022 Yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 18 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşti. Vali Hüdayar Mete Buhara başkanlığında yapılan toplantıda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitemizdeki gelişim ve değişimler hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda ilk olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki ve genel durumu hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, projeler, yatırımlar ve tamamlanan binaları anlatarak üniversitemizin büyüdüğünü ve öğrencilerimizin derslik sorunlarının olmadığını anlattı. Aynı zamanda İslami İlimler Fakültemizin de inşaatının devam ettiğini söyleyen Kurt, 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fakültemizin kaba inşaatının bitme noktasına geldiğini kaydetti. Rektör yardımcısı Kurt, Merkez Kütüphane Binasının inşaatının hızlı bir şekilde aralıksız devam ettiğini kaba inşaatında önemli mesafeler kaydedildiğini bildirdi. En kısa zamanda kütüphanenin üniversitemize ve öğrencilerimize kazandırılacağını belirten Prof. Dr. Mustafa Kurt, modern, donanımlı ve kaynak bakımından zengin bir kütüphane olan Merkez Kütüphanenin tamamlanması ile birlikte ilimiz ve üniversitemizin kütüphane ihtiyacının giderilmiş olacağını söyledi.

Gençlerimizin modern donanımlar ve son teknoloji ile eğitim öğretim gördüklerini anlatan Kurt, üniversitemizin projeler konusunda da önemli adımlar attığını kaydetti. Pilot Üniversite Projelerini hayata geçirmeye başladıklarını ve bu projelerden olumlu sonuçlar aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kurt, son olarak Kaman’da Tarla Günü düzenleyerek Kaba Yem Projesi sahalarında incelemede bulunduklarını ve çiftçileri bilgilendirdiklerini anlattı.

Toplantı koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi.