Uzaktan eğitimde model olan ve öğrenme hakkını güvence altına alan Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Yönetim Sistemimiz (AYDEP) Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından İnönü Üniversitesi Senatosuna tanıtıldı. 3 Eylül 2021 tarihinde İnönü Üniversitesinde gerçekleşen toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve senato üyeleri katıldı.


Rektör Karakaya: “AYDEP ile Kaliteyi Eğitime Yansıtıyoruz”

AYDEP’in Türk Yükseköğretim sisteminin geleceği için tasarlanmış bir model olduğunu anlatan Rektör Karakaya, AYDEP’in yüz yüze veya uzaktan eğitimde yeterliğe dayanan bir sistem olduğunu da belirtti. Karakaya, sistemin akreditasyon için öngörülen tüm standartları karşılayan bir altyapıya sahip olduğunu ifade etti. Ahiliğin merkezi olan Kırşehir’de Ahiliğin temel ilkeleri arasında yer alan kalitenin AYDEP ile birlikte eğitime de yansıdığını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, kadim medeniyetimizin bize sunduğu değerleri korumak için durmadan çalıştıklarını söyledi. Geleceğe donanımlı ve kaliteli bireyler yetiştirmek için üniversitemizin her alanda yenilikler yapmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, AYDEP ile uzaktan eğitimde model olarak bu tanıtımları gerçekleştiriyor olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.


Sunumların yapılması ve soruların cevaplanmasının ardından İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Karakaya’yı böylesi özgün bir model geliştirmelerinden dolayı tebrik etti. Toplantı sonrası Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Prof. Dr. Ahmet Kızılay Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Özel İsmet İnönü Müzesini gezerek incelemelerde bulundu.