Yükseköğretim kalite güvence sistemlerinde rol model olan Üniversitemiz ISO 22001:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerini de uygulamaya hazırlanıyor. 1 Eylül 2021 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanlarından Gıda Güvenliği konusunda eğitim alınması süreci başlatıldı.

ISO 22000, tüketicinin gıda kaynaklı hastalıklara maruz kalmaması için geliştirilmiş, gıda zinciri içerisindeki tüm prosesleri altyapı, hammadde, personel ve ekipman gibi tüm etmenlerle birlikte kontrol altında tutmayı hedefleyen önleyici bir sistemi ifade ediyor. KAEÜ, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile gıda zincirinde hammadde temininden başlayarak, gıda hazırlama, işleme, üretim, ambalajlama, depolama ve nakliye gibi gıda zincirinin her aşamasında analiz yapmayı hedefliyor. Üniversitemiz bu yöntem ile gerekli yerlerde kritik kontrol noktalar belirlenerek herhangi bir problem henüz oluşmadan belirli normlarla uygun güvenilir gıdaların üretilmesini sağlamayı da amaçlıyor.

 

Rektör Karakaya : ‘’Hem Üretim Hem de Hizmette Kalite Zinciri Oluşturarak ISO 22001 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Sertifikasına Talibiz’’

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada daha önce ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) belgelerini alarak model olduklarını şimdi ise ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasına talip olduklarını söyledi. Uygulamakta oldukları Bütünleşik Kalite Yönetimi sayesinde her alanda kaliteyi amaçladıklarını kaydeden Rektör Karakaya, ISO 22000’le birlikte TSE’nin eğitim süreci sonrasında gıda üretim ve sunum sürecinde de mükemmeliyeti hedeflediklerini belirtti. Öğrenci ve çalışanlara daha kaliteli ve daha sağlıklı sunum yapma gayesinde olduklarına dikkat çeken Karakaya, doğru planlama ile hem üretim hem de hizmette sistematik bir kalite zinciri oluşturacaklarının altını çizdi. TSE’nin vereceği eğitimin ardından gıda standartlarını kendi bünyelerinde uygulayacaklarını aktaran Prof. Dr. Vatan Karakaya, daha sonra dış denetim sürecinden geçeceklerini ve başarılı olmaları halinde ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Kalite Belgesini almaya hak kazanacaklarını söyleyerek sözlerine son verdi.