Bölgesinde güçlü, dinamik ve yaptığı başarılı çalışmalar ile ülkesine model olan üniversitemiz, açtığı doktora ve yüksek lisans programlarıyla yükseköğretime katkı sunmaya devam ediyor. Değişimi ve gelişimi yakından takip eden, çağın yeniliklerine hızla uyum sağlayan üniversitemizin; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsüne 1 doktora ile 2 Yüksek Lisans Programı açılmasına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından izin verildi.

Başarılı projeler ve bilimsel çalışmalarla ülkemizin her alanında diğer üniversitelere model olan üniversitemiz, lisansüstü eğitimde de başarısını sürdürmeye devam ediyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde 2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle, Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik ve Fen Bilimleri Anabilim Dalı bünyesinde "Fen Bilgisi Eğitimi Doktora Programı" açılması, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde "Tıbbi Biyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı" açılması, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde "Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı" açılması YÖK tarafından kabul edildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, enstitülerin üniversiteler için çok önemli olduğunu ve alanında uzman akademisyenlerin yetiştirilmesini sağladığını anlatarak üniversitemize kazandırılan yeni doktora ve yüksek lisans bölümlerinin öğrencilerimize, üniversitemize ve şehrimize hayırlı olması temennisini paylaştı.