2021 yılının "Ahi Evran Yılı" olarak kabulünün ardından kardeşliğin, doğruluğun, kalitenin, üretimin, ahlakın, sanatın ve aklın temsilcisi Ahi Evran, doğumunun 850. Yılında çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle anılıyor. Bu kapsamda Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 20 Mayıs 2021 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette ‘’Ahi Evran Yılı’’ konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Gerçekleşen ziyarette Sakarya’dan gelen misafirler Kırşehir’in Ahiliğin başkenti olduğunu dile getirerek Ahilik teşkilatının, geçmişte sosyal ve ekonomik hayatı yönlendirdiği gibi günümüzdeki birçok sosyal ve iktisadi kuruluşun oluşumunda ve şekillenmesinde de büyük pay sahibi olduğunu ifade ettiler. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile ‘’Ahi Evran Yılı’’ sürecinde yakın iş birliği içinde olmak istediklerini belirten Sakarya İl Müftüsü Başiş, Sakarya Ticaret İl Müdürü Atmaca ve Sakarya ESOB Başkanı Alişan, ellerinden gelen desteği kamu ve sivil toplum kuruluşları olarak vermeye hazır olduklarını söylediler.

Rektör Karakaya : ‘’Taşıdığımız Misyon Gereği Ahilik Prensiplerini Yaymaya Gayret Ediyoruz’’

Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin adının da taşıdığı misyon gereği Ahi Evran-ı Veli'nin Anadolu'dan dünyaya yaydığı engin ve evrensel prensipleri yaymaya ve taşımaya gayret ettiğini belirtti. Ahiliğin Anadolu'nun bir değeri olduğunu anımsatan Karakaya, bu yılı fırsat bilerek birçok Ahilik programını tertip edeceklerine dikkat çekti. Son olarak Karakaya, "Ahilik ve Meslek Ahlakı" derslerini 2015'ten beri üniversitelerinde zorunlu okuttuklarını ve bu değerin yeniden canlanmasına katkı yaptıklarına inandıklarını vurguladı. Ziyaret sonunda Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş Rektör Karakaya’ya Kuran-ı Kerim takdim etti.