Sinav Tarihi: 21.09. 2022 Çarşamba

Sinav Yeri      :   Yabancı Diller Yüksekokulu         

Sinav Saati: 14.00

1.Hazırlık Sınıfı olan Uluslarası İlişkiler bölümü öğrencileri bu sınava girmeyeceklerdir.

2.Öğretim dili Türkçe olan ön lisans ve lisans programlarına ilk defa kayıt yaptırarak öğrenime başlayan öğrenciler bu sınava girebilir. Sınava girmek isteğe bağlıdır. Sınava girip 60 ve üzeri puan alanlar Güz yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil I ve Bahar yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil II derslerinden muaf olurlar.

3.Sınava girecek öğrenciler, sınav günü Üniversite Kayıt Belgesi ve T.C Kimlik Kartı / Nüfus cüzdanı; Yabancı Uyruklu Öğrenciler de geçerli bir kimlik kartı veya süresi geçerli pasaport ile birlikte sınavdan en geç 20 dakika önce Yabancı Diller Yüksekokulunda hazır bulunacaklardır ve görevliler tarafından sınıflara yerleştirileceklerdir. Belgesi eksik olan öğrenci sınava alınmayacaktır.

SINAVLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER

1.Adayların sınav saatinden 20 dk önce Yabancı Diller Yüksekokulunda olmaları gerekmektedir.

2.Sınavın yapılacağı derslikler sınav günü Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci giriş kapısına asılacaktır. Ayrıca öğretim elemanları tarafından gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.

3.Öğrencilere 50 soruluk çoktan seçmeli bir test sınavı uygulanacaktır. Sınav süresi 60 dakikadır.

4.Sınav süresince cep telefonları kapalı tutulacaktır. Açık bulunduranlar hakkında kopya tutanağı tutulacaktır.

5.Sınavın ilk 10 dakikasında geç gelen öğrenciler sınava alınabilirler. Ancak bu öğrencilere ek süre verilmez. 10 dakikadan sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Sınavın ilk 20 dakikası içinde sınavlarını tamamlasalar bile öğrencilerin sınavdan çıkmalarına izin verilmeyecektir.

6.Öğrenciler görevlilerin her türlü uyarısına uymak zorundadır.

7.Sınav sonuçları üniversite web sitesi ana sayfasından ilan edilecektir.