PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI ELDE EDEN ASIL VE YEDEK ADAYLARIN DİKKATİNE

Alınan ön kayıtlar neticesinde toplam 1359 kişi sistemimize kaydını tamamlamıştır. Bu başvuruların Üniversitemiz Senatosunca değerlendirilmesi sonucunda belirlenen 400 kişilik kontenjanın % 75’i Ahi Evran Üniversitesi mezun ve devam eden öğrencilerine, % 25’i ise diğer üniversite mezunlarına ayrılmıştır. Yüzlük not sistemine göre yukarıdan aşağı doğru bir sıralama yapılarak bölümlere göre tablodaki gibi kontenjan dağılımı gerçekleştirilmiştir. Asil ve yedek listeye giren adaylar buraya tıklayarak öğrenebilirler. 

ADAYLARIN ALANLARA İLİŞKİN DAĞILIMI (400 KİŞİLİK KONTENJAN) 

ALAN

AHİ EVRAN

DİĞER ÜNİVERSİTELER

Antrenörlük

42

8

Biyoloji

19

8

Coğrafya

11

4

Çocuk Gelişimi

31

7

Ebelik

7

6

Fizik

1

9

Hemşire

29

10

Kimya

2

12

Matematik

7

4

Spor Yöneticiliği

32

5

Tarih

51

9

Türk Dili ve Edebiyatı

68

18

TOPLAM

300

100

Listeye asıl olarak giren adayların kesin kayıtları; 03-04 Aralık 2015 tarihleri arasında (bu tarihler dâhil mesai saatleri içinde), Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında (Bağbaşı Yerleşkesi), aşağıda belirtilen belgelerle birlikte adayın kendisi veya kanuni temsilcisinin şahsen başvurusuyla yapılacaktır. 

Kesin kayıt için istenen belgeler;

- Ahi Evran Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programı Müracaat Formu (İmzalanmış şekilde)

- Onaylı Not Döküm Belgesi (Transkipt)

- Diploma, Geçici Mezuniyet Belgesi veya Öğrenci Belgesi

- 2 Adet Vesikalık Fotoğraf

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

- Farklı Üniversite Mezunlarından Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler, Üniversitelerine Ait Yüzlük Not Dönüşüm Belgesini Getirmelidirler.

NOT: KESİN KAYITLARINI YAPTIRAN ADAYLAR, ÖĞRENCİ İŞLERİ TARAFINDAN KENDİLERİNE VERİLEN ÖĞRENCİ NUMARASI İLE, ÖĞRENİM ÜCRETLERİNİN I. TAKSİTİ OLAN 1025 TL’Yİ HALKBANKASINA YATIRARAK DERS KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.