( YÖK Yatay Geçiş Yönetmeliğinin EK MADDE-1 kapsamında (Merkezi Yerleştirme Puanıyla) Yatay Geçiş Hakkında)

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının Güz Yarıyılında, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde-1 hükümleri ile Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08.01.2015 tarihli toplantısında belirlenen esaslar kapsamında, Üniversitemizin ilgili önlisans ve lisans diploma programlarının, hazırlık sınıfları dahil, her bir sınıfı için, ÖSYM Yükseköğretim Programları Kılavuzlarında belirlenen öğrenci kontenjanının %30’u (yüzde otuzu) oranında merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş kontenjanı açılmıştır.

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvuru ve değerlendirme işlemleri; aşağıda belirtilen takvim çerçevesinde yürütülecektir.

Başvurmak isteyen öğrenciler; aşağıda istenen belgelerle Üniversitemizin ilgili Fakülte/Yüksekokuluna şahsen veya posta yoluyla başvurabilirler. Yanlışlıkla da olsa, farklı yerlere yapılacak başvurular, eksik belgeyle yapılan başvurular ve postayla yapılan başvurularda gecikmelerden dolayı süresi içerisinde ulaşmayan başvurular işleme konmaz.

Başvuru için istenilen belgeler:

a) Yatay geçişle geçmek istenen birime hitaben yazılmış (bölüm veya program belirtilmek üzere) dilekçe,

b) Yeni tarihli öğrenci belgesi,

c) Alınan tüm dersleri ve notlarını gösterir onaylı belge (Transkript),

d) Alınan tüm derslerin kredi ve içeriklerini gösterir onaylı belge,

e) ÖSYS sonuç belgesi,

f) Disiplin durumunu gösterir onaylı belge,

g) Nüfus cüzdanı sureti (T.C. numarası bulunan)

Başvuru ve değerlendirme takvimi

FAALİYETLER

BAŞLAMA TARİHİ

BİTİŞ
TARİHİ

Başvurular

03 Ağustos 2015

31 Ağustos 2015

Başvurularının değerlendirilmesi (ilgili birimlerce)

01 Eylül 2015

03 Eylül 2015

Yatay geçişi kabul edilenlerin listesi ile başvuru evraklarının Rektörlüğe teslimi (ilgili birimlerce)

04 Eylül 2015

Yatay geçişi kabul edilenlerin ilanı (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca)

07 Eylül 2015

Asıl adayların kesin kayıtları (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca)

09 Eylül 2015

11 Eylül 2015

Olması durumunda yedek adayların ilanı (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca)

14 Eylül 2015

İlan edilen yedek adayların kesin kayıtları (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca)

17 Eylül 2015

18 Eylül 2015

Not:

- Belirtilen tarihlerde; mesai saatleri içerisinde işlem yapılacaktır.

- Kesin kayıt için, istenilen belgelerle ( iki adet fotoğraf, kesin kayıt esnasında doldurulacak olan ön kayıt formu) birlikte ve istenilen yer ve zamanda adayın kendisi veya kanuni temsilcisinin şahsen başvurması gerekmektedir.

- Burada belirtilemeyen konularda; Üniversitemiz Yatay Geçiş Uygulama Yönergesi hükümleri (http://oidb.ahievran.edu.tr/index.php/2011-08-28-14-26-12) ile konuya ilişkin diğer mevzuat hükümleri geçerlidir.

- Yabancı dilde hazırlanmış belgelerin Türkçeye çevrilmiş olması gerekmektedir.