Uluslararasılaşma çalışmalarına büyük önem veren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, bu alandaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Üniversitemiz öğretim elemanları Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında Kırgızistan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde dersler vererek çeşitli kurumlara da ziyarette bulundular. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Maruf, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Hazırbulan ve Mucur Meslek Yüksekokulu Görsel İletişim Programı öğretim elemanı Öğr Gör. Yusuf İslam Sürücü, 21-25 Nisan 2025 tarihleri arasında Kırgızistan'ın Bişkek kentinde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi.
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Maruf, Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencilerine “Yöneylem Araştırması” üzerine ders verdi. Aynı zamanda Maruf, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde düzenlenen İslami Finans Paneline de katılarak faizsiz bankacılık sistemi ve küresel ekonomik sistem üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Hazırbulan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencilerine “Osmanlı Tarihi 2” dersi kapsamında “İstanbul'un Fethi; Yeni Bir Çağın Açılışı” konusunu anlatarak Osmanlı Devleti’nin fetih anlayışından ve fetih sonrası Osmanlı Devleti’nin dünya tarihi üzerindeki etkilerinden bahsetti. Ayrıca, Ahilik Kültürü ve Meslek Ahlakı dersi kapsamında öğrencilere Ahilik anlayışından da bahseden Hazırbulan, adil ve yaşanabilir bir dünya için günümüzde Ahilik anlayışının merkeze alınması gerektiğini dile getirdi.
Son olarak Öğr. Gör. Yusuf İslam Sürücü ise Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile akademik personeline "Kurumsal Kimlik İnşası ve Logo Tasarımı" içerikli seminer verdi. Başarılı bir kurumsal kimlik çalışmasının müşterilere güvenilirlik, profesyonellik ve tutarlılık mesajlarını ileteceğini ve marka değerini arttıracağını söyleyen Sürücü, kurumsal kimlik çalışmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca marka değerini düşüren sebeplerin üzerinde durarak Gazze'de yaşanan soykırıma destek olan dünyaca ünlü firmaların küresel çaptaki boykottan dolayı marka değerlerindeki düşüşlerin sebeplerine değinen Öğr. Gör. Yusuf İslam Sürücü, aynı zamanda Grafik Tasarım Bölümü 1. sınıf öğrenicilerine dijitalleşen çağda grafik tasarımın önemini anlattı.
Kırgızistan ziyaretleri kapsamında öğretim elemanlarımız; Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Kırgızistan TİKA Koordinatörü Mehmet Bodur ve Kırgızistan Marif Vakfı Kampüs Direktörü Mehmet Çerçikaya ile ayrı ayrı görüştüler. Ziyaretler kapsamında üniversitemizin öne çıkan çalışmaları ve projelerinden bahseden öğretim elemanlarımız, iş birlikleri kapsamında yapılacak ortak çalışmalar, üniversitemizin yürüttüğü kalite çalışmaları ve uluslararası öğrenci başvuruları konularında istişarelerde bulundular. Ziyaretler kapsamında üniversitemiz ile kurumlar arasında karşılıklı hediyeleşmeler gerçekleşti.



