Bu yıl ikincisinin düzenlendiği Uluslararası Türk Dünyası Genç Akademisyenler Kongresine katılmak üzere Özbekistan’da bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, uluslararasılaşma çalışmalarına burada da devam etti. Uluslararası alanda ikili iş birliklerine önem veren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 14 Şubat 2025 tarihinde Özbekistan üniversitelerinden Yangi Asr Üniversitesi ve Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ile ayrı ayrı protokol imzaladı.

İmzalanan protokoller, her iki kurumun akademik ve bilimsel faaliyetlerde iş birliği içinde olmasını, öğrenci ve akademisyen değişimlerini ve ortak çalışmalarını kapsıyor. İmza töreninde ayrıca Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye yükseköğretimine rol model olan kalite çalışmaları ile bölgesinde faaliyete geçen ve yine bölgenin kalkınmasına katkı sağlayan pilot üniversite projeleri konuşuldu. Protokoller hakkında bir değerlendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türk dünyası üniversiteleri ile ikili iş birliği içinde olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bu tür protokol ve iş birliği anlaşmalarının her iki ülkenin geleceği adına önemli olduğunu anlatan Rektör Karahocagil, protokollerin her iki ülkeye ve üniversitelere hayırlı olmasını temenni etti.

Protokol törenlerinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ile Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Çınar da eşlik etti.

Haber: Fatma Kaya
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği