Üniversitemiz Akademik Gelişim ve Düşünce Topluluğu tarafından “Dünya Nereye Gidiyor: Fırsatlar ve Tehditler” isimli konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Mete Gündoğan katıldı. 23 Ekim 2024 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen konferansa Sayıştay Üyesi Abdullah Doğru, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferans öncesi Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Mete Gündoğan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’i ziyaret ederek, kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Ziyaretin ardında konferansa geçen Prof. Dr. Mete Gündoğan, Dünya Nereye Gidiyor: Fırsatlar ve Tehditler başlıklı sunumunu yaptı. Sunumunda ekonomik krizlerin ülkelere etkilerini kaydeden Gündoğan, küresel düzenin değişerek bölgemizdeki yansımasını anlattı. Haritaların değiştiğini, enerji kaynakları sahipliğinin el değiştirdiğini, yüksek teknolojinin kontrol altına alındığını, küreselleşmenin dayatıldığını ve inanç temellerinin değiştirilmeye çalışıldığını söyleyen Prof. Dr. Mete Gündoğan, bu değişimlerin küresel düzenin değişim etkileri olduğuna vurgu yaptı. 

Konferans katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Haber: Fatma Kaya
Fotoğraf: Rıza Yıkıcı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği