Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri konulu konferansa katılmak üzere Kırşehir’e gelen Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve Danıştay 23. Başkanı Zerrin Güngör ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’i ziyaret etti. 22 Ekim 2024 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Karahocagil’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter de eşlik etti.

18 yaşında genç bir üniversite olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin başarılı çalışmaları, faaliyetleri, kalite süreçleri ve Ar-Ge projeleri hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, şehir-üniversite bütünleşmesi adına da çok sayıda etkinlik yürüttüklerini dile getirdi. Üniversite olarak bölgenin ihtiyacı olan akademik ve bilimsel projeler üreterek şehrin gelişimine katkı sağladıklarını dile getiren Rektör Karahocagil, üniversitemizin öne çıktığı kalite çalışmalarını “Ahiliğin İzinde Mükemmele Yolculuk” mottosuyla yine Ahilik değerlerine yaslanılarak yürüttüklerini söyledi. Ahilik değerlerinin modern kalite yönetim sistemleriyle entegre edilmesi değer temelli sürdürülebilir bir kalite anlayışı oluşturmak için çok önemli bir fırsat olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dille getirerek, misafirlerine teşekkür etti.

Haber: Fatma Kaya
Fotoğraf: Özgür Türkyılmaz