Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında organize edilen Tazelenme Üniversitesi Açılış Programı gerçekleştirildi. 16 Ekim 2024 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen programa Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Tazelenme Üniversitesi Açılış Programı ilk olarak Tazelenme Üniversitesi öğrencileri Fati Kıraç ile Muzaffer Ülger’in açılış konuşmaları ile başladı. Kıraç ve Ülger, hayata pozitif bakmalarını sağlayan ve kendilerine üniversite okuma fırsatı sunan herkese teşekkür ettiler.

Daha sonra Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan bir konuşma yaptı. Konan konuşmasında yaşlı bireyleri toplumsal hayata kazandırmak amacıyla bakanlık olarak bu tür faaliyet ve projeleri hayata geçirdiklerini anlatarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan da memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan’ın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil söz aldı. Rektör Karahocagil konuşmasında, Dünyada ve Türkiye’de ortalama yaşam süresinin artmasıyla birlikte yaşlı nüfusun da arttığını söyleyerek bu kapsamda Tazelenme Üniversitesi programına üniversitemizin sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde gönüllü olarak kapılarını açtığını ve ders veren öğretim üyelerinin de yine gönüllülük esasıyla görev aldığını kaydetti. Tazelenme Üniversitesi projesinin hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Tazelenme Üniversitesi projesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Proje kapsamında yaş almış öğrenciler ile genç öğrencileri üniversitemizde bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, "Genç öğrencilerimizin yaş almış Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmalarını istiyoruz.” dedi. Çocuk Üniversitesi ve Tazelenme Üniversitesi projelerinin toplumsal katkı faaliyetlerinden olduğunu söyleyen Rektör Karahocagil, bu tür faaliyet ve etkinliklerin üniversitemizde daha fazla yer almasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan da büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Tazelenme Üniversitesi projesinin aynı zamanda şehir ve üniversite bütünleşmesine de katkı sağladığını kaydetti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in ardından Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek de bir konuşma yaptı. Demiryürek konuşmasında, yaşlılığın öğrenme alışkanlığının bitmesi ile başladığını ifade ederek, öğrenmenin gereksinim olmaktan çıkmaya başladığı anda yaşlanmanın başladığını söyledi. Tazelenme Üniversitesi projesi ile yaşlanmaya karşı çıkıldığını kaydeden Vali Demiryürek, bu tarz organizasyonların ileri yaş grupları için etkili bir faaliyet olduğunu belirtti. Üniversite ve şehir bütünleşmesi adına bu projelerin çok önemli ve değerli olduğunu da vurgulayan Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, kendilerinin de her zaman bu projelere destek verdiğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Hilal Seki Öz “Tazelenmenin Tam Zamanı” başlıklı sunumunu yaptı.



Haber: Fatma Kaya
Fotoğraf: Rıza Yıkıcı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği