Uluslararasılaşma çalışmalarına ara vermeden devam Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, bu kapsamda Pakistan Üniversiteleri ile iş birliği ve İyi Niyet Anlaşmaları imzaladı. 4 Eylül 2024 tarihinde rektörlük makamında Pakistan Üniversiteleri temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirildi. Başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in yaptığı toplantıya, Pakistan Faisalabad Üniversitesinden Prof. Dr. Muhammad Ashfaq ve Muhammad Nawaz Shareef Tarım Üniversitesinden Prof. Dr. Irfan Ahmad Baig, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Çınar ve Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kan katıldı.

Toplantıda üniversitemizin uluslararasılaşma politikası çerçevesinde Pakistan Üniversiteleri ile başta tarım, sosyal bilimler ve tıp alanlarında olmak üzere ortak çalışmalar, aktiviteler ve iş birlikleri değerlendirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil uluslararası alanda işbirliği yapma konusundaki bu adımların üniversitemizin hem kalite politikasının gelişmesine hem de bölgesel kalkınma misyonu çerçevesinde bölgeye önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Toplantı sonunda Rektör Karahocagil Başkanlığında Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Çınar ile Pakistan Faisalabad Üniversitesinden Prof. Dr. Muhammad Ashfaq ve Muhammad Nawaz Shareef Tarım Üniversitesinden Prof. Dr. Irfan Ahmad Baig arasında ikili iş birliği ve İyi Niyet Anlaşmaları imzalandı.