Üniversitemiz tarafından öğrencilerimizin öğrenim süreleri boyunca üniversite birimleri veya diğer kurum ve kuruluşlar bünyesinde organize edilen bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal, toplumsal ve sportif faaliyetlere katılımları sonucu elde edilen kazanımların tanınması ve sistematik bir şekilde kayıt altına alınması amacıyla Sosyal Transkript Uygulaması hayata geçirildi.

Akademik Transkriptten bağımsız olarak verilecek olan Sosyal Transkript ile öğrencilerimizin evrensel ve insani değerlere saygılı, toplumsal olaylara duyarlı, sorumluluk sahibi, millî değerleri koruyan, girişimci, entelektüel, beden ve ruh sağlığına değer veren, sürdürülebilirliği ve bilimsel gelişimi önemseyen, öz güvenli, etik ve estetik değerlere önem veren bireyler olarak yetişmesine ve kişisel gelişim konusunda farkındalık kazanmasına katkı sağlanacaktır.

Sosyal Transkript Uygulamasıyla öğrencilerimiz gösterdikleri performanslara göre "Sosyal Elçi", "Sosyal Lider" ve "Sosyal Ahi" unvanlarını alacak, tanınırlık kazanacak ve gerek yurt içi gerekse yurt dışı iş başvurularında sadece akademik değil sosyal ve girişimcilik becerilerini de kanıtlayarak kendilerini daha iyi ifade edebilecektir.

Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Sosyal Transkript Geliştirme Komisyonu tarafından hazırlanan Sosyal Transkript Uygulamasına 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibariyle, ön lisans ve lisans tüm öğrencilerimiz başvurabilecektir.

Sosyal Transkript Uygulaması hakkında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil kısa bir açıklamada bulunarak, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin sadece akademik başarılarına değil sosyal aktivitelerine de odaklanıldığını vurguladı. Sosyal Transkript Uygulamasıyla öğrencilerimizin eğitim öğretim dönemleri boyunca aktif olarak yer aldıkları sanatsal, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerinin değerlendirileceğini anlatan Rektör Karahocagil, bu değerlendirmeler sonucunda öğrencilerimizin topluma duyarlı ve değerlerinin farkında olan bireyler olarak mezun olacaklarını sözlerine ekledi.