Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı. İmza töreni, 15 Ağustos 2024 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşti.

Protokol ile, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermesi tasarlanan 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında çalışmaların başlatılması, geliştirilmesi ve yaşlı bireylerin toplumsal hayata aktif katılımının desteklenmesi amaçlanıyor. Bu şekilde yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, sosyal statü ve rollerinin yeniden kazanımı, boş zamanlarının etkili bir şekilde değerlendirilmesine ilişkin bir mekanizma oluşturularak, ülkemizin beşeri yapısının güçlendirilmesi hedefi kapsamında, yaşlı bireylerin hayat boyu öğrenme çerçevesinde kapsayıcı ve nitelikli bir eğitime erişimi sağlanacak.

İmzalanan protokol hakkında bir açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, protokol şartlarının 10 yıl boyunca devam edeceğini ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yaşlı sağlığı, yaşlı refahı ve bakımı konusunda bilimsel, akademik, araştırma ve danışmanlık hizmeti verilmesi taleplerinin üniversitemiz tarafından karşılanacağını belirtti. Protokol sayesinde yalnızlaşan yaşlılarımızın tekrar sosyalleşmesi, yeni beceriler edinmeleri ve yeni insanlarla tanışmasının sağlanacağını ifade eden Rektör Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kapılarının 7’den 70’e herkese açık olduğunu söyleyerek Tazelenme Üniversitesinin hem ülkemiz hem de vatandaşlarımız için güzel bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.