Üniversitemiz, yükseköğretimde kaliteyi artırma yolunda önemli bir adım daha atarak 2022 yılında Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 5 yıllık Akreditasyon belgesi almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda 18-19 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen ara değerlendirme süreci başarıyla tamamlandı.

YÖKAK Değerlendirme Takımı,  iki günlük saha ziyareti programında üniversitemizin kalite süreçlerini detaylı bir şekilde inceledi. Değerlendirme Takımına Prof. Dr. Macid Fikret Suner (Takım Başkanı), Prof. Dr. Erdoğan Çiçek (Akademik Değerlendirici), Prof. Dr. Süleyman Doğan (Akademik Değerlendirici), Daire Başkanı H. Kübra Akçam (İdari Değerlendirici) ve Nur Melis Kılıç (Öğrenci Değerlendirici) katıldı.

18 Temmuz 2024 Perşembe günü, Değerlendirme Takımının Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile yaptığı görüşmeyle başlayan program, sırasıyla Kurum Kalite Komisyonu üyeleri, Senato ve Yönetim Kurulu üyeleri, akademik yöneticiler ve farklı birimlerden akademik personel ile devam etti. Ayrıca, kurumun çeşitli paydaşları ile de görüşmeler gerçekleştirildi.

19 Temmuz 2024 Cuma günü ise Değerlendirme Takımı, idari birim yöneticileri, idari personel, uygulama ve araştırma merkez müdürleri, öğrenciler ve bölüm başkanları ile odak görüşmeleri gerçekleştirdi. Program, Değerlendirme Takımının Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile gerçekleştirdiği ikinci görüşme ile sona erdi.

Değerlendirmenin başlangıcında, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Değerlendirme Takımı ile yaptığı görüşmede şunları söyledi:

“Üniversitemiz, kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetleri ile öğrenci merkezli bir yaklaşımı benimsemekte kararlıdır. YÖKAK tarafından verilen akreditasyon belgesi, bu kararlılığımızın bir göstergesidir. Bugün, bu ara değerlendirme süreci ile kurumumuzun yüksek kalite standartlarını sürdürme ve geliştirme taahhüdünü bir kez daha teyit ediyoruz. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza, bu süreçte gösterdikleri özveri ve katkıları için teşekkür ediyorum.”

Bu değerlendirme sürecinin sonucunda üniversitemiz, eğitimde ve yönetimde kaliteyi artırma hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha atarak, yükseköğretimdeki başarılarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.