15 Temmuz Etkinlikleri kapsamında Üniversitemizde düzenlenen "Milli Birlik ve Beraberlik Açısından 15 Temmuz'a Bakış" paneli Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. İbrahim Kavas’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Doç. Dr. Ahmet Nafiz Ünalmış ve Doç. Dr. Muhammed Maruf eşlik etti. Panelde tarih, sosyoloji ve hukuk açısından 15 Temmuz darbe girişimi ve darbeler konusu detaylı bir şekilde ele alındı.


Moderatör Prof. Dr. İbrahim Kavas açılış konuşmasında darbeler tarihini özetleyen bir konuşma yaparak milletin iradesine ipotek koyan darbelerin iç ve dış mihraklarca nasıl desteklendiğinin tespitini yaptı. Daha sonra sözü alan Doç. Dr. Muhammed Maruf, sokak olayları bahane edilerek yapılan darbelerin istikrarsızlığı, bürokratik oligarşik ortamın 28 Şubat post-modern darbesini ve önü açılan kesimlerin de ülkeyi 15 Temmuz sürecine götürdüklerini ve ülkenin darbe sarmalına içinde bugünlere geldiğini belirtti. Doç. Dr. Ahmet Nafiz Ünalmış ise darbeleri uluslararası siyaset açısından değerlendirerek renkli devrimlerin yaşandığı ülkelerin topraklarında hâkimiyeti kaybettiklerini söyledi. Konuşmalar şehit ve gazilerin yâd edilmesinin ardından panelistlere katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.


Panele Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, İl Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Nadir Demirhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Musa Özata ile çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı.