15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kırşehir'de bir takım programlar düzenlendi. Şehitlik ziyareti ile başlayan programlar, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi fuaye alanında açılan "Milletin Zaferi" temalı fotoğraf sergisi ile devam etti. Öğle namazı öncesi ise şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna yemek verildi. Programlara Kırşehir Valisi Mete Buhara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir protokolü, şehit aileleri, kahraman gaziler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında son olarak  ‘Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’ coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran Bölüğü eşliğinde Valilik önünden ‘Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’ ile başlayan programlar Cacabey Meydanında devam etti. Burada bir konuşma yapan Vali Buhara, 15 Temmuz 2016’da ibretlik bir gece yaşadıklarını ve milletin iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını ifade ederek “Hayatta olan Gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Rabbim böylesine bir kara geceyi ülkemize bir daha yaşatmasın. En büyük gücümüzün milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizden geldiğini tekrar hatırlatarak 15 Temmuz Kahramanlarına selam duruyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi. Daha sonra İçişleri Bakanlığımızın 15 Temmuz için hazırladığı "Ahmetim, Mehmetim, Şehitlerim" belgeseli meydanı dolduran halk tarafından ilgiyle izlendi.

Ellerinde bayraklar ve pankartlarla yürüyüşe katılan vatandaşlar birlik mesajları verdi. Yürüyüş boyunca sık sık demokrasi ve milli birlik temalı sloganlar atıldı. Rektör Karahocagil yürüyüş sonrası yaptığı kısa açıklamada 15 Temmuz 2016 gecesi meydanlara inen halkın bir destan yazdığını, Türkiye Yüzyılında şer odaklarına asla geçit verilmeyeceğini ve şehit olan kahramanları rahmet ve minnetle andığını dile getirdi.