TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı 2024-1 sonuçları açıklandı. KAEÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Furkan Birdal'ın yürütücülüğünü yaptığı “Modüler Yapıların İnşası İçin Atık Betondan Isı Verimli Hafif Kompozit Panel Eleman Üretimi” proje 2024 yılı 1. Çağrısı kapsamında TÜBİTAK BİGG desteği aldı. Projemiz aynı zamanda akademisyenler, sektör temsilcileri ve yatırımcılardan oluşturulan değerlendirmeler sonucu 2024 yılı 1. Çağrısı kapsamında “Mükemmeliyet Mührü”ne de layık görüldü.

Amaç Yenilikçi, Çevre Dostu ve Afetlere Dayanıklı Yapı Elemanları

1917 iş fikri arasından Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazanan 115 fikir arasında yer alan proje sayesinde sürdürülebilir ve enerji verimli modüler yapı sistemleri geliştirilmek isteniyor. Böylelikle özellikle kentsel dönüşüm ve doğal afetler sonucu ortaya çıkan beton atıklarını değerlendirilmesiyle yenilikçi, çevre dostu ve afetlere dayanıklı yapı elemanları üretimi hedefleniyor. Yaklaşımın inşaat sektöründeki sürdürülebilirlik çabalarına önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor.


Sürdürülebilir ModülerYAP Takımı, daha önce de Anadolu Üniversiteler Birliği II. Ar-Ge Proje Pazarı'nda Mühendislik ve Temel Bilimler kategorisinde uzman projeleri arasında ikincilik ödülü alarak başarısını kanıtlamıştı. Ekipte Dr. Öğr Üyesi Furkan Birdal'ın yanı sıra, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Dilbas ve Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencileri İnşaat Mühendisi Emre Şahin, İnşaat Mühendisi Mustafa Kerem Soyal ve İnşaat Mühendisi Erkam Köseömür’de yer alıyor.