Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü arasında “Dijital Sıfır Atık” iş birliği protokolü imzalandı. 2 Temmuz 2024 tarihinde valilik makamında gerçekleşen imza törenine Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal katıldı.

İmzalanan protokol ile; Dijital Sıfır Atık Projesinde döngüselliğe dayalı bir kaynak ve atık yönetimi yaklaşımına katkı sağlamak, sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıklarını teşvik edilmesi ve kaynakların verimli kullanılmasını desteklemek, dijital teknolojilerde israftan kaçınmayı ve atığın önlenmesini, azaltılmasını, yeniden kullanılmasını ve geri dönüştürülmesini sağlamak, kurumlardaki dijital, elektronik materyallerin geri dönüşüme kazandırılması ile israfın önlenmesi, hurdaya atılacak ürünlerin yeniden ekonomik döngüye kazandırılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda üniversitemiz bünyesinde de Dijital Sıfır Atık Uygulama Laboratuvarı oluşturularak, paydaşların uygulama pratiği tecrübesini ve teorik birikimini karşılıklı olarak birbirleriyle paylaşacaklar. Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve İl Emniyet Müdürlüğünün birlikte yürüteceği projede yer alacak akademik personel ve Emniyet Müdürlüğünün bu alandaki deneyimli görevlileri bilgi, birikim ve tecrübelerini geleceğin mühendisleri ile ilgili bölüm öğrencilerine aktaracaklar.  Ayrıca Emniyet Müdürlüğünün bu alandaki çalışmaları da akademik açıdan desteklenecek.

2 yıl geçerliliği olan protokol hakkında bir açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, protokol ile üniversitemizde dijital teknoloji alanında israftan kaçınılacağını ve kaynakların daha verimli kullanılmasının sağlanacağını belirtti. “Dijital Sıfır Atık” protokolünün ilimize ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni eden Rektör Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin paydaşları ile iş birliklerine devam edeceğini söyledi.