Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Yıldızlar Havacılık Topluluğu katıldığı TEKNOFEST 2024 SÜRÜ İHA kategorisinde başarı elde etti. Yıldızlar Havacılık Topluluğuna danışmanlık yapan Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bilal Atak, topluluk üyeleri Dilara Alemdar, Emir Faruk Topal, Ramazan Seyfe, Asım Sayar, Sefer Coşar ve Kaan Sarı ile birlikte 28 Haziran 2024 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’i makamında ziyaret ettiler. 

Yıldızlar Havacılık Topluluğunun çalışmaları ve başarıları hakkında Rektör Karahocagil’e bilgiler veren Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Bilal Atak, Yıldızlar Havacılık Topluluğu bünyesinde oluşturulan AHİHA takımının, katıldığı TEKNOFEST 2024 SÜRÜ İHA kategorisinde yarışmanın Ön Tasarım Raporu aşamasını, Teknik Sunum aşamasını ve Kritik Tasarım Raporu aşamasını başarıyla tamamladığını söyledi. Uçuş Kanıt Videosu aşamasına geçmeye ve maddi destek almaya hak kazandıklarını da anlatan Atak, kendilerine desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve ekibine de teşekkür etti. 

AHİHA Takımını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Rektör Karahocagil, “Bu tür Ar-Ge faaliyetleri, eğitimin tamamlayıcısı ve güzel bir çıktısı olmasıyla birlikte öğrencilerimize yeni ufuklar da açacaktır.” dedi. Öğrencilerimizin akademik yaşamlarına faydası olacak bu tarz etkinliklerin kurum kültürü haline getirilmesinin önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, AHİHA Takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.