Dünyanın saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education (THE) tarafından 2024 Yılı Etki Sıralaması sonuçları açıklandı. Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve kurumsal veriler dikkate alınarak gerçekleştirilen THE 2024 Yılı Etki Sıralamasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) önemli bir başarı gösterdi.

THE’nin 2024 Genel Etki Sıralamasının oluşturulması kapsamında 125 ülkeden 2 bin 152 üniversite değerlendirildi. Bu değerlendirmeler neticesinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi nitelikli eğitim, açlığa son, yoksulluğa son, temiz su ve sanitasyon, karasal yaşam, erişilebilir ve temiz enerji ile genel sıralamada önemli bir başarı gösterdi. Üniversitemiz nitelikli eğitim sıralamasında dünyada 301-400 bandında, açlığa son sıralamasında dünyada 101-200 bandında Türkiye’de ise ilk 8’de yer aldı. Sürdürülebilir kalkınmanın çeşitli boyutları üzerindeki kapsayıcı etkileriyle tanınan ve sürdürülebilir ve dayanıklı bir gelecek yaratmaya önemli katkılarda bulunan üniversitelerden biri olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi; yoksulluğa son, erişilebilir ve temiz enerji, temiz su ve sanitasyon ile karasal yaşam sıralamasında dünyada 401-600 bandında bulunurken yine karasal yaşam sıralamasında üniversitemiz Türkiye’de ilk 30’da yer aldı.

Konu hakkında bir açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, uluslararası alandaki bu başarının üniversitemiz için önemli olduğuna vurgu yaparak üniversitemizin sürdürülebilir bir yaşam için gerekli olan çalışmaların içinde yer aldığını kaydetti. Sürdürülebilir bir gelecek için daha iyisini yapmaya devam edeceklerini belirten Rektör Karahocagil, insanlığın ve toplumun faydasına olan her çalışmanın içinde yer alacaklarını sözlerine ekledi.