Üniversitemiz Fen-Edebiyat Salonu'nda Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Çocuk Cerrahı Op. Dr. Taner Kamacı'nın konuşmacı olarak katıldığı Türkiye’den Gazze’ye Giden Doktorun Gözünden “Gazze İzlenimleri” isimli konferans öğrencilerden büyük ilgi gördü. Konferansta Dr. Kamacı'nın izlenimleriyle Gazze'nin durumu ve insanların yaşadığı zorluklar ele alındı.

Savaş Sadece Müslümanları Değil Tüm Dünyayı İlgilendiriyor

Dr. Kamacı, Gazze'ye yaptığı ziyaretlerde yaşadığı deneyimleri ve gözlemlerini paylaşırken savaşın sadece Müslümanları değil tüm dünyayı ilgilendirdiğini vurguladı. Gazze'ye gittiğinde, farklı din ve kültürden doktorların da bulunduğunu ancak hepsinin insanlığın acısını paylaşmak için orada olduğunu ifade eden Kamacı, “İnsanların direnci ve manevi gücü çok fazlaydı. Onların direnci ve dayanışması, o zorlu şartlar altında bile umutlarını kaybetmeyişleri beni çok etkiledi” dedi.

Türkiye Gazze Halkı İçin Önemli Bir Umut Kaynağı

Konferansta ayrıca, Gazze'deki tıbbi imkânların yetersizliği ve sürekli bombalamaların insanlar üzerindeki etkileri de ele alındı. İsrail'in hastane ve sağlık tesislerine yönelik saldırılarının insani krizi daha da derinleştirdiğine dikkat çekildi. Dr. Kamacı’nın Türkiye'nin Gazze halkı için önemli bir umut kaynağı olduğu ve yapılan yardımların büyük bir memnuniyetle karşılandığını da sözlerine eklemesinin ardından konferans sona erdi.