Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun yedincisi düzenlendi. 14 Mayıs 2024 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirilen ve bu yılki teması “Cumhuriyetin 100. Yılında Geçmişten Günümüze Hekimlik” olan sempozyuma; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Dulkadir, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılırken, sempozyumda konuşmacı olarak Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Abdürrahim Koçyiğit ile Dicle Memorial Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü Op. Dr. Taner Kamacı yer aldı.

7. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun açılış konuşmalarını ilk olarak Sempozyum Başkanları Şevket Taner, Mehmet Ali Özdemir, Onur Kaya, Ahmet Batuhan Karapür gerçekleştirdi. Başkanlar konuşmalarında, sempozyum hakkında bilgi verirken sempozyumun hazırlanmasında emeği olanlara teşekkür ederek sempozyumun güzel geçmesi temennisinde bulundular.

Sempozyum Başkanlarının konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güneş de bir konuşma yaptı. Güneş konuşmasında ilk olarak Filistin ve Gazze’de yaşanan katliama değinerek, dünyada sözde demokrasi ve insan hakları dersi verdiğini iddia eden Amerika ve Avrupa ülkelerinin bu soykırıma destek verdiklerini söyledi. dolaylı ve açık yoldan Gazze katliamına destek vererek çocuk, kadın, yaşlı ayrımı yapmaksızın insanların ölümlerine sebep olan ülkeleri lanetlediklerini belirten Prof. Dr. Ali Güneş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu soykırıma destek veren ülkeler ile soykırımı yapan İsrail Devletini lanetliyorum. Yüce Allah’tan yakın zamanda Gazze’nin ve Filistin’in bağımsızlığını bize göstermesini niyaz ediyorum.”

Konuşmasının devamında öğrencilere nasihatlerde bulunan Prof. Dr. Ali Güneş,  dünya konjonktürüne bakıldığında ülke olarak çok çalışmaktan başka bir seçeneklerinin olmadığını dile getirdi. Tıp Fakültesi olarak amaçlarının sadece tıp alanında bilgili ve tecrübeli bir hekim yetiştirmek olmadığını anlatan Güneş, konuşmasına şöyle devam etti. “Amacımız; toplumun değerlerini önemseyecek, topluma sosyal alanda yön verecek, onların sorunlarına çözüm üretecek, her hastası ile empati yapacak, ahi ve hikmet sahibi hekim yetiştirmenin yanı sıra, kitapları yüzyıllarca dünya tarihinde okunmuş, matematik, coğrafya ve jeolojik gibi alanlarda bilgi sahibi olmuş İbn-i Sinalar yetiştirmektir.” 7. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunda 19 sosyal sorumluluk projesi ve 26 bilimsel araştırma projesi sunulacağını kaydeden Prof. Dr. Ali Güneş, Sosyal sorumluluk projesinde yaklaşık 200, bilimsel araştırmalar projesinde ise yaklaşık 270 öğrencinin yer aldığını vurguladı. Konuşmasının sonunda sempozyumun hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Güneş, 7. Ulusal Ahi Evran Tıp Öğrenci Sempozyumunun güzel ve faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi öğr. Üyesi Prof. Dr. Abdürrahim Koçyiğit "Sağlığa Bütüncül Bakış, Sağlıklı Yaşam ve Yaş  Almanın Sırları" ile Dicle Memorial Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü Op. Dr. Taner Kamacı "Gazze'de Hekim Olmak" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından ise Tıp Fakültesi öğrencileri gün boyu sürecek olan oturumlarda sosyal sorumluluk ile bilimsel araştırmalar projelerini katılımcılara anlattılar.