Anadolu Üniversiteler Birliğinin (AÜB) organize ettiği "Üniversite 2024 Tanıtım Fuarı"nın Kırşehir ayağı üniversitemizde gerçekleşti. 9 Mayıs 2024 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında düzenlenen fuara; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil başta olmak üzere Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, AÜB üye üniversitelerin temsilcileri, akademik ve idari personel ile üniversite adayı gençler katıldı.

Üniversite 2024 Tanıtım Fuarının açılışı öncesi üniversite rektörleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile bir araya geldi. Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede üniversitelerin akademik çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetleri ve ortak yürütecekleri çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Rektör Karahocagil: “Kıymetli Gençlerimiz İçin Üniversiteleri Onların Ayağına Getirdik”

Görüşmenin ardından Üniversite 2024 Tanıtım Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını ilk olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaparak Üniversite 2024 Tanıtım Fuarının hayırlı olmasını diledi. Yükseköğretimin; gençlerimizin hayata hazırlanmaları adına önemli bir eğitim kurumu olduğunu söyleyen Rektör Karahocagil, üniversitemizin de içinde bulunduğu AÜB Fuarından öğrencilerin en verimli şekilde faydalanmaları gerektiğini kaydetti. “Kıymetli gençlerimiz için üniversiteleri onların ayağına getirdik.” diyen Karahocagil, tanıtım fuarlarının üniversitelerin her yönüyle tanıtılması için yapıldığını kaydetti. Gençlerin hayatının bundan sonraki sürecini etkileyecek olan üniversite seçiminin onlar için en doğru kararı verme aşaması olduğuna da vurgu yapan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bu süreçte gençlerimizin her zaman yanında ve destekçisi olduklarını belirtti. AÜB Üniversite 2024 Tanıtım Fuarına destek olan ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, gençlere “Umarım geleceğiniz için en doğru tercihi yaparsınız.” diyerek onlara tavsiyelerde bulundu.

Rektör Altun: “Üniversite Seçiminde Size Rehberlik Etmek İçin Buradayız”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in konuşmasının ardından AÜB Dönem Başkanı Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun söz alarak, gençlerin hayatının en önemli anının üniversite seçimi ve kariyer planı yapmak olduğunu söyledi. Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Rektör Altun, konuşmasına şöyle devam etti: “Kariyer planı çok önemli bir süreç. Hayatınızın bundan sonraki kısmında sevdiğiniz mesleği yapmanız, başarılı olacağınız işi seçmeniz sizi hayatınız boyunca mutlu edecek şeylerden biri olacak. Bizler üniversiteler olarak bu süreçte size destek olmak ve size rehberlik etmek için buradayız.” AÜB Üniversite 2024 Tanıtım Fuarının herkese hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Fatih Altun, süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından AÜB’nin üye üniversite rektörleri fuar alanında tek tek stantları gezdi. Öğrencilerle de sohbet ederek onlara hayallerini soran rektörler, öğrencilere tavsiye ve öneride bulundular. Aynı zamanda fuarda üniversite stantlarını ziyaret eden öğrencilere üniversiteler hakkında bilgiler verilirken onlara hediyeler de takdim edildi.