Toplumsal duyarlılık noktasında Türk ve İslam coğrafyasını ilgilendiren konulara karşı üniversitemiz duyarlılığını bir kez daha gösterdi. Anadolu Ajansı’nın Gazze’de yaşanan insanlık dramını fotoğrafladığı anlar “İnsanlığın Kanayan Yarası Gazze“ fotoğraf sergisi Ahi Evran Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı'nda hayat buldu.  Fotoğraf sergisinin açılışını 13 Mart 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu yaptı. Açılışa Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Prof. Dr. Musa Özata ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Gazze Davası Bizimde Davamız  

Fuaye Alanı'ndaki sergide, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından ortaya çıkan yıkım ve dramın fotoğrafları yer alıyor. Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, yaşanan katliamı tüm dünyanın gördüğünü ama sessiz kaldığını dile getirdi. Filistin özelinde Kudüs ve Gazze’nin kendilerinin de davası olduğunu vurgulayan Şamlıoğlu, hakikati anlatmakla sorumlu olduklarını ifade etti. Sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, her zaman Gazze’nin gündemlerinde yer alacağını bildirdi.


Bilinçler Bu Tür Organizasyonlarla Diri Tutuluyor

Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de yaptığı konuşmada canlarının Gazze’de yandığını, yaşananları gördükçe diyecek söz bulamadıklarını ancak bu şekilde yapılan organizasyon, toplantı ve yürüyüşlerle tepkilerini koyduklarını ve bilinçleri diri tuttuklarını söyledi. Konuşmaların ardından Şamlıoğlu, Karahocagil ve AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ile akademisyen, idari personel ve öğrenciler sergideki fotoğrafları gezdi. Sergi sonrası misafirler rektörlük makamında ağırlandı.

Siyonizm, Arz-ı Mev'ud ve Türkiye Konferansı Gerçekleştirildi

Serginin ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından 15 Temmuz Milli İrade Salonunda Siyonizm, Arz-ı Mev'ud ve Türkiye adlı konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek yaparken Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Muhammed Maruf Siyonizmin dünü ve bugünü, Arz-ı Mev’ud planları ve Türkiye’nin durumunu anlatan konferans gerçekleştirdi.