TÜBİTAK BİGG(Bio) Programı 2023 yılı 1. Başvurusu kapsamında “Temiz Tarım için Nanoemülsiyon Silaj Katkı Maddesi Tasarımı Projesi” ile Mükemmeliyet Mührü verilerek desteklenmeye hak kazanan Üniversitemiz Ahi Zootekni Derneği öğretim üyeleri Doç. Dr. Gökhan Filik, Doç. Dr. Emre Şirin, Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Çayıroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül Filik, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çayan ve Zirai Etkinlikler Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ertuğrul Kul ile Topluluk Başkanı Abdullah Selim Öner Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’i ziyaret etti. Birçok konunun gündeme geldiği ziyarette ev sahipliğini Üniversitemizin üstlendiği 17. Ulusal Zootekni Kongresi ve Kırşehir Hayvancılık Durum Çalıştayının detayları da konuşuldu.

TÜBİTAK Tarafından Desteklenen BiGG 2023 Yılı 1. Çağrısına 2885 Girişimci İş Fikri Başvurusu Yaptı, 1453 Adaya Eğitim Verildi

BiGG 2023 yılı 1. Çağrısına 2885 girişimci iş fikri başvurusu yaptı, 147 Uygulayıcı Kuruluşun 1453 girişimci adayına programın 1. Aşaması kapsamında eğitim, mentorluk, kuluçka, iş birliği ağlarının kullanımı ve müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde hızlandırıcı eğitim hizmeti verildi. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen 515 girişimci adayının iş planları TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2. Aşama panelleri kapsamında değerlendirilecek. Akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan değerlendirmeler sonucu 153 girişimciye ise 2023 yılı 1. Çağrısı kapsamında Mükemmeliyet Mührü verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi. Rektör Karahocagil, 153 proje içerisinden Mükemmeliyet Mührü verilerek desteklenen “Temiz Tarım İçin Nanoemülsiyon Silaj Katkı Maddesi Tasarımı Projesi” için proje ekibini tebrik edip başarılar diledi. Proje kapsamında hayvancılığın en önemli yem kaynaklarından kaba yem ile hazırlanan silajdaki patojen mikroorganizmaların gelişimini nanoemülsiyon fitojenik silaj katkı maddesi ile önlenebiliyor.


Üniversitemizin Ev Sahipliğinde 17. Ulusal Zootekni Kongresi Yapılacak ve Kırşehir Hayvancılık Durum Çalıştayı Düzenlenecek

Kırşehir ekonomisinde önemli bir yer tutan hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 17. Ulusal Zootekni Kongresi düzenliyor. 17-19 Mayıs 2024 tarihinde KAEÜ ev sahipliğinde düzenlenecek kongre sayesinde Zootekni ve ilişkili alanlarda çalışan saygın bilim insanları ile ülke hayvancılığına katkı sağlamak amaç ediniliyor. Zooteknist Ziraat Mühendisi adaylarını bir araya getirecek olan kongre, aynı zamanda üreticiler, sektör ve kamu temsilcilerinin içinde olduğu paydaşlarla sorunların değerlendirilmesine ve projeksiyonlar yapılmasına da olanak sağlaması öngörülüyor.

Ayrıca Ahi Zootekni Dernek faaliyetleri ve Şubat ayı içerisinde yapılması planlanan Kırşehir Hayvancılık Durum Çalıştayı hakkında bilgiler veren dernek üyeleri Rektör Karahocagil’e Zootekni Federasyonu yayınlarından olan Zootekni Terimler Sözlüğünü hediye etti.