Üniversitemiz Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin önerisiyle ortaya çıkan "Ahilik Anlayışında Sanat ve Estetik Konulu Kısa Film Yarışması" düzenleniyor. Ahilik anlayışında sanat ve estetik kavramlarının; kişisel ve sosyal gelişime katkı sağlamasını desteklemek için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi işbirliğinde, Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde yapılacak olan "Ahilik Anlayışında Sanat ve Estetik Konulu Kısa Film Yarışması" na son başvuru tarihi 15 Mart 2024 olarak belirlendi.

Final ödülleri programının Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde yapılacağı kısa film yarışmasının şartlarına İl-İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinden ulaşılabilecek. Düzenlenen bu yarışma ile Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda Ahi ahlâkının içselleştirilmesi ve ahilik anlayışında sanat ve estetik unsurlarının öne çıkarılarak öğretmen ve öğrencilerde Ahilik anlayışının benimsetilmesi amaçlanıyor. Ahiliği farklı ve güncel mecralarda anlaşılmasını sağlamak derdinde olduklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ise gençlerin yapacakları kısa film projeleriyle Ahiliği özümseme ve yaygınlaştırmada birer elçi görevi üstleneceklerini söyledi. Yarışmaya katkı sunacak olan öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Rektör Karahocagil, bu özgün organizasyonun Ahiliğin ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı vereceğine inandığını belirtti.

Yarışma Şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.