Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, paydaş üniversiteler arasında bulunarak; Orta Anadolu Kariyer Fuarındaki (ORAKAF’23) yerini aldı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda bölgesel kariyer fuarları kapsamında, "Yetenek Her Yerde" temasıyla gerçekleştirilen “Orta Anadolu Kariyer Fuarı-2023" (ORAKAF'23), Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde 25-26 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin yanı sıra bölgedeki toplam 20 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleştirilen fuar, bu sene Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar ve Kongre Merkezinde düzenleniyor.

Geleceğin Çalışanlarıyla İşverenleri Bir Araya Getiren Organizasyon

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve paydaş üniversite rektörleriyle birlikte ORAKAF’23 fuarının açılışına katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, fuarın geleceğin mimarları olacak öğrencilerimize ve iş dünyasına hayırlı olmasını diledi. Öğrencilerin ikili görüşmelerle, seminerler ve atölye çalışmalarıyla farklı fikirleri tartışma, yeni iş imkanlarını tanıma fırsatı bulacağını ifade eden Karahocagil, firmalarla görüşerek iş ve staj imkânlarını araştırma açısından fuarın kıymetli olduğunu belirtti. Orta Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarını çok önemsediklerini, bu nedenle çok sayıda öğrencimizin üniversitemizin sağladığı ulaşım imkanlarıyla Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda organizasyona katılımlarının sağlandığını ifade etti.

 

ORAKAF’23 Etkinliğine 150 den Fazla Firma Destek Veriyor

ORAKAF’23’de pek çok sektörden 150’i aşkın firma, kurum ve kuruluş iki gün boyunca üniversite öğrencileriyle ve kariyer planlaması yapmak isteyen mezunlarla bir araya gelecek. Öğrenci ve mezunlar iş dünyasının önde gelen firmaların yetkilileriyle görüşerek kariyerleri açısından önemli fırsatlar elde edebilecek. Fuarda CV hazırlama, kariyer planlama, mülakat teknikleri, motivasyon gibi sunum ve eğitim programları yer alıyor. Etkinliklerde yaklaşık 20 bin öğrenci, sektörün öncü firmalarının temsilcileri ile bir araya gelerek staj ve iş imkânı fırsatlarından yararlanabilecek.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ORAKAF’23’e Bilimsel ve Sanatsal Katkı Veriyor

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği koordinasyonunda açtığı stantta; pilot projeler, bilimsel çalışmalar, kalite yönetim uygulamaları ve mezunlar için pek çok kariyer imkanı barındıran faaliyetlerini katılımcılara anlattı. Ayrıca Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz de çok sayıda öğrencimizi fuarla buluşturarak hem geleceğin Ahi Evran Mezunlarına hem de fuara önemli bir katkı sağladı.  Uluslararasılaşmayı ve ülkesinde eğitimde marka üniversite olmayı hedefleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi fuarın sanatsal etkinliklerine de katkı sağladı.  2 gün boyunca etkinliklerle sürecek olan ORAKAF’23 tüm katılımcıların ücretsiz olarak katılımına açık olacak.