Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Halil Özcan Özdemir’in danışmanlığında Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı öğrencisi Zekeriya Yazıcı tarafından hazırlanan “Örgütsel Demokrasi ile Örgütsel Bağlılık Arasındaki İlişkide Etik Liderliğin Düzenleyici Etkisi” başlıklı Yüksek Lisans Tezi Memur-Sen Takdir Ödülüne layık görüldü.

Memur-Sen bu ödüllerle emek, çalışma ve sendikal yaşamı kapsayan yüksek lisans ve doktora tez yazımını teşvik etmektedir. Bu kapsamda yüksek lisans ve doktora kategorilerinde dereceye girenlerin yanı sıra Mehmet Akif İnan Özel Ödülüyle de araştırmacılar desteklenmektedir.

Tez sahipleri ve danışmanlara verilen ödüllerle, kamu görevlileriyle ilgili çalışma hayatına ilişkin akademik araştırmaların özendirilmesi, emek literatürüne katkı sunulması ve başarılı akademisyenlerin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.