Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordinasyonunda Bilimsel Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında düzenlenen eğitim konferansları öğrencilere büyük bir motivasyon sağladı. Bu kapsamda Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine eğitimler verildi.

Programın öğrencilere sağladığı destekle önemli bilimsel çalışmaların yapılabileceğinin ifade edildiği toplantılarda TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamındaki proje çağrılarına yönelik tanıtım seminerleri düzenlendi. Eğitim kapsamında; ‘Proje Nedir?, TÜBİTAK 2209-A Projesi Nasıl Yazılmalı?,  Proje Yazılırken Hangi Hususlara Dikkat Edilmeli?’ konularını detaylarıyla anlatan eğitmenler, projenin fikir aşamasından uygulama aşamasına kadar olan süreçleri özetledi. Seminerler TTO Müdürü Öğr. Gör. Mahmut Sarı, Dr. Öğr. Üyesi Sercan Basit, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Özgünaltay Ertuğrul ve Arş. Gör. Faik Yılan tarafından verildi. Yoğun ilgi gören eğitimler diğer birimlerde de devam edecek.