Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan “Cumhuriyetin 100. Yılında Sağlık Hizmetlerinin Sunulmasında Farkındalık ve Güçlenme” projesine ilişkin işbirliği protokolü toplantısı Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Özata, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Süleyman Ersoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hilal Seki Öz, idareciler ve çok sayıda personel katıldı.

Proje ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan eğitim programına katılım sağlayarak, sağlık çalışanlarının hem farkındalığını artırmayı hem de güçlenmelerini sağlamayı amaçlıyor. Çok sayıda personelin katılım sağladığı toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, etkili iletişim konusunda seminer verirken Dr. Öğr. Üyesi Hilal Seki Öz’de bir seminer vererek daha iyi bir sağlık hizmeti için yapılabilecekleri anlattı.

Projenin hedefleri ve beklentiler

Proje kapsamında, Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki sağlık tesislerinde çalışan personelin eğitim programına katılımı sağlanacak. Bu sayede, sağlık hizmeti sunan personelin farkındalığı artırılarak, daha bilinçli ve etkin bir şekilde hizmet sunmaları hedefleniyor. Projeden beklenen en önemli sonuç ise, sağlık çalışanlarının gelişen bilgi ve becerileriyle, Kırşehir halkına daha kaliteli sağlık hizmeti sunmaları.