Cumhuriyetin 100. yılı anısına Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi arkasındaki boş alana 2023 ağaç dikildi. Etkinlik Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleştirilirken Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, alanda yaptığı konuşmada Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında 2023 fidanı toprakla buluşturduklarını belirtti. Rektör Karahocagil, daha yaşanabilir, daha sosyal bir üniversite için 2023 fidanı bugün toprakla buluşturacaklarını söyleyerek ‘’Çok büyük mücadeleler ve fedakârlıkların verildiği Cumhuriyetimiz, yüzüncü yılını geride bırakıyor. Bu özel zamanın sevincini, heyecanını ve gururunu öğrencilerimizle yaşıyoruz. Bu vesilesiyle kalabalık bir öğrenci topluluğu ile burada bulunuyoruz. Gençlerden talebim bizleri daha güzel bir kampüs için sürekli teşvik etmeleri, sorumluluk almaları ve geleceğe bırakılacak en önemli miras olan yeşil bir dünya konusunda duyarlı olmaları’’ şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Prof. Dr. Musa Özata ve Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 Genç Fidan’ etkinliği fidanların toprakla buluşturulmasıyla sona erdi.