URAP (University Ranking by Academic Performance) düzenli aralıklarla yaptığı değerlendirmeleri kamuoyuyla paylaşıyor. Yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştiren ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan URAP tarafından 2023-2024 dönemini kapsayan, Türkiye Özel Bölümü başlıklı URAP sıralaması açıklandı. Üniversitelerin bu yıl ki akademik performansını özetleyen araştırmanın Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK'ün yayımladığı veriler kullanıldı. URAP Türkiye sıralamasında, öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, toplam bilimsel doküman, uluslararası ortak makale, yurt içi ortak makale ile TÜBİTAK'tan alınan proje sayıları ve doktora öğrenci oranı gibi göstergelere yer verildi. Araştırmanın bu yıl ki Türkiye sıralamasında ise 183 üniversite yer aldı.

KAEÜ, Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Sıralamasında 9 Sıra Birden Yükseldi

Geçen yıl açıklanan URAP verilerinde Tıp Fakültesi olan üniversiteler sıralamasında 75.olan üniversitemiz bu yıl 66. oldu. Açıklanan iki kategoride de puanlarını artıran KAEÜ, istikrarlı yükselişini sürdürdü. Rektör Karahocagil, akademik başarıların artması hususunda yapılan tüm çalışmalara gerekli katkıları sunmanın gayretinde olduklarını ifade etti ve çalışmalara destek sunanlara teşekkür etti. Ar-Ge’yi önceleyen bir bakış açısına sahip olduklarını sık sık dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, çıtayı yükseltme, sıralamalarda öne çıkma ve eğitimde kaliteyi artırma derdinde olduklarını söyledi.