Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te ilk kez gerçekleştirilen girişim yarışmalarında birinci olanlar ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldılar. Tarım Teknolojileri Hızlandırma Kategorisinde finale kalan Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle’nin balık atıklarından jelatin, protein tozu ve kolajen peptid üretimi MHT Ar-Ge Girişimi bu kategoride en iyi girişim ödülünün sahibi oldu.

KAEÜ Yönetiminin Desteği Her Zaman Motivasyonumuzu Artırdı

Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak hedefiyle düzenlenen bilim ve teknoloji festivalinde sunulan projeler katma değeri yüksek ürünlere ve girişimlere dönüşüyor. Fikir aşamasından satış aşamasına geçen ve her geçen gün ilginin arttığı kolajen MHT Ar-Ge projemizde, TEKNOFEST Finalinde de birçok projenin arasından sıyrılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden tarım teknolojileri alanında en iyi girişim ödülünü aldı. TEKNOFEST Ankara sahnesinde verilen ödül ile birlikte proje, 150 bin liralık desteğe de layık görüldü. Projelerini adım adım ilerleterek gurur duyulacak bir noktaya ulaştırdıklarını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Tekle, üniversitenin desteğini her zaman hissettiklerini bu durumun motivasyonlarını her zaman artırdığını kaydetti.

Tarım da Öncü Bir Şehre Tarım Alanında Ödül Almak Gurur Verici

Elde ettikleri başarılardan dolayı proje ekibini tebrik eden KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ise, ‘’Pilot üniversite olarak her zaman ülkemize katkı vermek Milli Teknoloji hamlesine katkı sunmak derdindeyiz. Tarım alanında etkin bir bölge olan Kırşehir’e bu alanda bir ödül kazandırmak bizim adımıza gurur verici. ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ için hayal kuran, düşünen, çaba gösteren herkesi tebrik ediyor, başarının devamını diliyorum’’ dedi.