Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da gerçekleştirilen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'teki yerini aldı. Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle’nin kuruculuğunu ve yürütücülüğünü üstlendiği balık atıklarından jelatin, protein tozu ve kolajen peptid üretimi MHT Ar-Ge Girişimi TEKNOFEST Ankara Girişim Programı / Tarım Teknolojileri Hızlandırma Kategorisinde finale kalarak sunum yaptı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’de TEKNOFEST Ankara finallerine katılarak öğretim üyelerinden projeleri hakkında bilgiler aldı ve diğer stantları gezdi. TEKNOFEST ile Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda bir destan yazıldığının altını çizen Rektör Karahocagil, “Türkiye’nin 100’üncü yılında TEKNOFEST ile binlerce kişi milli – manevi duygularla hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. Ahilik meşalesini taşıyan bir üniversite olarak finallerin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ekim ayının başında yapılacak TEKNOFEST İzmir ayağında da bir takımımız yer alacak. Gençlerin önünü açan onlara rol model olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

3 Eylül 20223 tarihinde sona erecek festivalde yüzlerce etkinlik, yarışma ve hava gösterileri gerçekleşecek. 1 Ekim 2023’te düzenlenecek TEKNOFEST İzmir ayağında ise Üniversitemiz Mühendislik - Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Öğretim Üyesi Dr. Furkan Birdal ve Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencisi Sürdürülebilir ModülerYAP takım üyesi Emre Şahin’le birlikte Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri Girişimcilik bölümünde yarışacaklar.