Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, 30 Ağustos’un bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği şanlı tarihimizde eşsiz yeri olan bir gün olduğunu söyledi.

Rektör Karahocagil, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kırşehir’de birtakım programlara katıldı. Programlar Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Rektör Karahocagil daha sonra Kırşehir Valisi Mete Buhara’nın valilik makamında tebrikleri kabulü ile devam eden törenlere iştirak etti.


30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kısa bir mesaj da yayımlayan Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kurtuluş Savaşı’ndaki zaferlerimizin son halkasıyla millet olarak kararlılığımızı tüm dünyaya ilan ettiğimizi vurguladı. Karahocagil mesajında, ‘’Bu topraklar, 30 Ağustos Zaferi ile tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir ki hür ve bağımsız yaşama kararlılığımız hiçbir zaman yok olmayacaktır. Bu zafer şartlar ne olursa olsun bedel ödemeye hazır imanlı bir milletin yapamayacağı bir şey olmadığının kanıtıdır. Bu vesileyle şanlı zaferimizin tüm şehitlerini, gazilerini rahmet, minnet ve dua ile anıyorum’’ ifadelerini kullandı.