Üniversitemiz Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle’nin kuruculuğunu ve yürütücülüğünü üstlendiği Yıldız Teknopark’ta bulunan MHT Ar-Ge Girişimi, TEKNOFEST ANKARA/TEKNOFEST Girişim Programı/Tarım Teknolojileri Hızlandırma Kategorisinde finale kalan girişimler arasına girmeye hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle’nin MHT Ar-Ge Girişimi, TEKNOFEST Samsun 2022’de T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde ve TEKNOFEST Girişim Programı kapsamında düzenlenen TEKNOFEST Girişim Programı Ön Kuluçka Programı kapsamında da desteklenmişti. Tekle’nin girişimini ileri aşamaya götürerek Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı “Kollajen Gıda Takviyesi” üretimini gerçekleştirerek başvuru yaptığı TEKNOFEST ANKARA/TEKNOFEST Girişim Programı/Tarım Teknolojileri Hızlandırma Kategorisinde finalist oldu.