Üniversitemiz Rektörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Aşure İkramı Etkinliği düzenlendi. 15 Ağustos 2023 tarihinde Merkez Yemekhane Havuz Başında gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, daire başkanları, okul müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve paydaşlar katıldı.

Muharrem ayı olması dolayısıyla Aşure İkramının çok önemli olduğunu söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Aşurenin birlik, beraberlik, paylaşma, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak her yıl geleneksel bir şekilde Aşure İkramı Etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydeden Rektör Karahocagil, etkinliğe katılan herkesin Muharrem ayını kutlayarak üniversitemizde böyle etkinliklerin her zaman devam etmesi temennisinde bulundu.

Etkinlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, misafirlere Aşure İkramını kendisi yaptı.