Çin’in Chengdu kentinde düzenlenen 2023 FISU 31. Dünya Üniversite Oyunları'nda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) öğrencileri ülkemizin yüzünü güldürdü. Taekwondo Milli Takımı ile üniversite oyunlarına katılan öğrencilerimizden Hakan Rençber altın madalya, Merve Dinçel ve Mervenur Erdem gümüş madalya, Ferhat Can Kavurat ise bronz madalya kazandı. Büyük başarı kazanan öğrencilerimizin milli takım antrenörlüğünü ise Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinden Doç.Dr. Sevde Mavi Var yaptı.

Chengdu kentinin ev sahipliği yaptığı organizasyon, 18 branşta düzenlendi. Türkiye 11 branşta 108 sporcuyla Dünya Üniversite Oyunlarında yer alırken birçok branşta madalya kazandı. Taekwondo Milli Takımından üniversitemiz öğrencileri Hakan Reçber - Erkekler 63kg’da altın madalya, Merve Dinçel - Kadınlar 49kg’da gümüş madalya, Mervenur Erdem -  Kadınlar 73kg’da gümüş madalya ve Ferhat Can Kavurat, Erkekler 68kg’da bronz madalya kazandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaptığı açıklamada sporcularımızın başarılarının devamını dileyerek emeği geçen antrenörlerini tebrik etti.