Kırşehir Valiliği tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çok sayıda program gerçekleşti. Programlara Kırşehir Valisi H. Mete Buhara başta olmak üzere milletvekilleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilimiz yöneticileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program ilk olarak Mehteran Bölüğü eşliğinde Valilik önünden Cacabey Meydanına kadar devam eden ‘Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’ ile başladı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında çok sayıda anma programı etkinlikleri gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programının her anına katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, günün anlam ve önemine binaen bir açıklama yaptı. Açıklamasında Rektör Karakaya, yedi yıl önce ülkemizde gerçekleşen 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi gecesinde Türk Milletinin tek yürek ve tek vücut olarak hain darbeye karşı durduklarını dile getirerek o gece çok sayıda sivil vatandaşın ülkemizin bekası ve istikbali ile milletimizin birlik ve beraberliği için şehit olduğunu kaydetti. Türk Milleti olarak 15 Temmuz 2016 yılında çok önemli bir sınavdan geçildiğini de vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi gecesinde şehit olan vatandaşları rahmetle andıklarını belirterek  “Allah bir daha bu ülkeye böyle bir darbe girişimi yaşatmasın.” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı çeşitli etkinliklerin ardından camilerde sela okunmasıyla sona erdi.