Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları başladı. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde 5 Mayıs 2023 Cuma günü başlayan fuara 17 üniversite ile birlikte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de katıldı. ERÜ Marinna Molu Anfi'de açılışı gerçekleştirilen fuara KAEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in yanı sıra AÜB üyesi 17 üniversitenin temsilcileri de iştirak etti.


ERÜ Şenlik alanında düzenlenen fuarın açılışında konuşma yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse fuarda emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek öğrencilerin üniversiteler hakkında fikir sahibi olacağı faydalı bir fuar olması temennisinde bulundular. Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapılırken üniversite stantları gezilerek bilgiler alındı. Fuar açılışına üniversite rektörleri, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. AÜB bünyesindeki Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de Tanıtım ve Tercih Fuarlarında yerini alarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize üniversitemizin imkânlarını anlatacak. 

Tüm gün açık olacak fuarda Anadolu Üniversiteler Birliği'ne üye Kırşehir Ahi Evran Üniversitesiyle birlikte Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi'nin standları da yer alıyor.