Üniversitemizin gelişimini, faaliyetlerini ve projelerini ulusal ve uluslararası medya ile sürekli paylaşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya,  3 Mayıs 2023 tarihinde Ahi TV’de Hasan Eraslan’ın Moderatörlüğünde canlı yayınlanan ‘’Ahi’ce Sohbet’’ programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Rektör Karakaya; Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki gelişiminden (son olarak yapımı bitme aşamasına gelen İslami İlimler Fakültesi, Merkez Kütüphane, Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi, TOKİ Girişine Yeni Nizamiye Kapısı Gibi…) pilot üniversite projelerine, Kalite Yönetim Sistemlerinin akreditasyon AYDEP’in patent başarısından uluslararası öğrenci sayısına ve Tıp alanında yaşanan gelişmelere dair birçok konuya açıklık getirdi.