Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen fahri doktora töreninde Rektör Vatan Karakaya tarafından sözü ve desteği alınan Üniversitemiz kampüsündeki yeni Merkez Kütüphane inşaatımız Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığının katkılarıyla hızla sona doğru ilerliyor. 14 Nisan 2023 tarihinde Merkez Kütüphane inşaatını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük  ve beraberindeki heyet ziyaret ederek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.


Merkez Kütüphane Kampüsün ve Şehrin Önemli Bir Eksikliğini Giderecek

Merkez Kütüphane inşaatını yerinde inceleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatın büyük oranda bitme noktasına geldiğini kaydederek ‘’Kütüphane inşaatımızda yüzde seksen oranında sona geldik. Yerleşkemizde her yıl öğrencilere daha konforlu alanlar sunmak onların daha rahat bilgiye ulaşmalarını sağlamak için aralıksız çalışıyoruz. Donanımları ve kaynakları bakımından yeni kütüphane hem kampüsün hem de şehrin önemli bir eksiğini gidermiş olacak’’ dedi.

En son teknolojiler kullanılarak ve engelli dostu bir anlayışla tasarlanan KAEÜ Merkez Kütüphanesi’nin yeni binası, günümüzün yüksek beklentilerine sahip; modern, konforlu, emniyetli, teknoloji donanımlı özellikleri ve merkezi konumu ile öğrencilere daha kaliteli koşullarda hizmet verme imkânına sahip olacak. 

Merkez Kütüphanenin Fiziksel Özellikleri

11 bin 327 m²’lik bir alanı kütüphaneye ayrılan peyzaj alanı ve otoparkı ile 18.397,61 m²’lik bir alana sahip üç kattan oluşacak olan yeni kütüphanemizde akademik personel, öğrenci ve ihtiyaç duyan herkes için tüm detaylar titizlikle düşünüldü. Merkez Kütüphanemizin ilk katında bireysel çalışma odaları, grup çalışma odaları, etkinlik salonları, 24 saat çalışma salonu, internet salonu, gürültülü çalışma salonu, 100 kişilik salon, sinema salonu, engelli kullanım salonu, sesli kitap salonu, arşiv ve kitaplıklar yer alıyor. İkinci katta 2 adet 366 m² çalışma salonu, 1 adet 206 m²çalışma salonu, 1 adet 307 m² çalışma salonu ve idari ofisler bulunuyor. Kütüphanemizin son katında ise 2 adet 500 m² kitaplık, 1 adet 201 m² kitaplık, 1 adet 398 m² kitaplık, 1 adet 399 m² kitaplık, 3 adet grup çalışma odası planlandı. Ayrıca çevre ve peyzaj düzenlemesine de önem verilen Merkez Kütüphane inşaatımızda 1995 m²’lik çim alan, çeşitli ağaçlar ve süs bitkileri ile 100 araçlık otopark tasarlanıyor.