Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 10 ili etkileyen depremde Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ’da binlerce bina zarar gördü. Zarar gören binalardan numune alma işlemleri devam ederken Üniversitemizde bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Teknik Bilimler MYO İnşaat Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şevki Eren ve Kaman MYO İnşaat Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Serdar Korkmaz DSİ 23. Bölge Müdürlüğünden görevli laborant ekibi ile birlikte Kahramanmaraş DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürlüğünde Cumhuriyet Başsavcılığı görevlendirmesi ile bilirkişi olarak görev yapıyor. Üniversitemiz öğretim elemanları önderliğinde görev yapan bilirkişi ekibi depremde yıkılan binalardan alınan beton ve donatı örneklerini inceleyerek raporluyor. Ekipler aynı zamanda hasar gören birçok yapının malzeme ve zemin özellikleri ile yapısal davranışlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar ile depremde büyük zarar gören 10 ilin depreme dirençli şehirlere dönüşmesi için öğretim elemanlarımız analiz ve raporlarla katkıda bulunuyor.