Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye’yi sarsan deprem felaketinde yaraları sarma adına çalışmalarına devam ediyor. Daha önce bölgeye mobil mutfak kuran ve ayni yardımda bulunan üniversitemiz şimdi de Hatay ve Kahramanmaraş’ta afetzedelere gönüllü öğretim elemanları ve öğrenciler vasıtasıyla sağlık ve rehabilitasyon hizmeti vermeye başladı.

Üniversitemiz ilk günden beri deprem felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyor. Bölgede 5 gün kalan ve toplamda 15 bin kişiye sıcak olarak sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği hizmeti sunan ekibimiz Kırşehir’e döndü. Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlattığı ayni yardım kampanyası ile de deprem bölgesine 5 araç yardım malzemesi ulaştıran Üniversitemiz, şimdi de sağlık ve psikososyal destek için harekete geçti. Üniversitemiz AFAD ile koordineli şekilde enkazların yoğun olduğu Kahramanmaraş ve Hatay’da depremzedelere sağlık hizmet vermeye başlarken sıkıntılı süreci atlatmak adına dayanışma ruhuyla hareket ediyor. Ekibimiz bir yandan depremden zarar gören vatandaşlarımıza ilkyardım hizmeti verirken diğer yandan küçük çocuklara kurduğu anasınıfı ile destek oluyor, onların morallerini yükseltmeyi hedefliyor. Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’da ilk andan itibaren bölgeye destek için hareket ettiklerini ve ellerinden geldiğince afetzedelere yardım etmeye devam edeceklerini söyledi. Karakaya, emek veren katkıda bulunan tüm personele ve öğrencilere teşekkür etti.