Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde birçok ilimizi etkileyen depremlerin ardından Afet Koordinasyon Merkezi hizmet vermeye başladı. Merkez sayesinde Afet bölgesindeki öğrencilerimize psikolojik ve ulaşım desteği verilirken aynı zamanda öğrenciler tek tek aranarak durumları hakkında bilgi alınmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Afet Koordinasyon Merkezi öğrencilerin istekleri ve ihtiyaçlarını not alarak yardım eli uzatıyor. Merkez tarafından deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimize ulaşmak üzere Google üzerinden anket oluşturulup durum bilgileri öğreniliyor. Konumları da dâhil olmak üzere ulaşılan öğrencilerden nelere ihtiyacı oldukları tespit edilerek bire bir görüşülüyor. Deprem bölgesinde yaşayan 3250 öğrencimiz tek tek aranıp kendilerinden bilgi alınarak yönlendirmeler yapılıyor. Ayrıca Afet Koordinasyon Merkezinin girişimleriyle Türk PDR derneğinden gelen uzman psikologlar, sağlık bölümlerinde okuyan gönüllü öğrencilerimizle beraber Kırşehir’e gelen depremzedelere her türlü destek verilmeye çalışılıyor. 80 Gönüllü öğrencimizde Aşıkpaşa Spor Salonunda toplanan yardımlara destek oluyor. Yine öğrenciler için Kırşehir terminalde transfer geçiş noktası oluşturularak vardiya sistemi ile gece gündüz depremzedeleri karşılayıp onları gerekli görülen yerlere yönlendirip yerleşmeleri sağlanacaktır.